• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
    • Görsel Destekli Tarih Videoları Sesli Tarih Menüsünde
    • Özgün Tarih Materyalleri
    • Tarihi Fıkralar
    • Tarih Yazılısından İnciler
    • Tübitak Tarih Proje Örnekleri
    • Sınavlar Bölümünde Bilgilerinizi Test Edebilirsiniz
    • Peygamberimizin Hayatı ve Örnek Ahlakı
    • KPSS Sunuları Yenileniyor
    • Bulmacalarla Tarih Öğreniyorum
    • Tarih Sunuları için tıklayınız.
    • En güncel tarih sunuları burada.

Anasayfa

FİLİSTİN toprakları Akdeniz'in doğu kıyısında yer alır; Aşağı Litani Irmağı, Gazze vadisi ve Arabistan Çölü ile sınırlanır. Bugün İsrail ve Ürdün ile Mısır'ın bir bölümü bu topraklar içinde kalır. Filistin adını İÖ 12. yüzyılda bölgenin güneyine yerleşen Filistler diye bilinen bir halktan alır. Bölge Museviler, Hıristiyanlar ve Müslümanlarca kutsal sayılır. Bu tek tanrılı üç büyük din için kutsal kabul edilen yerlerin büyük bölümü Kudüs yöresinde toplanmıştır.
21.06.2017
Tarihi kayıtlar bölgede , M.Ö. 3000 yıllarından başlayarak çok sayıda devlet ve beyliğin hakimiyet kurduğunu göstermektedir. Çeşitli kaynaklara dayanarak bu devlet ve beylikleri şu şekilde sıralamak mümkündür.
21.06.2017
Görgü kuralları toplumda insan ilişkilerini belirleyen ve düzenleyen, toplumca benimsenmiş ve yerleşmiş sosyal kurallardır. Görgü kuralları toplumda, aynı zamanda “medeni insan” olmanın bir gereğidir. Bu nedenle, görgülü kişiler toplumda sayılan ve sevilen kişilerdir.
21.06.2017
Birinci Dünya Savaşı boyunca birçok cephede başarılı mücadeleler veren Türk ordusunun Çanakkale’den sonraki en önemli başarısı hiç şüphesiz Kut’ül Amare zaferidir. Bugünlerde 100. yılı idrak edilecek bu zaferin Türk kamuoyu tarafından hakkıyla bilinmediği de bir gerçektir. Yuğun bir sansürün uygulandığı Birinci Dünya Savaşı yıllarında basında en çok haber çıkan ve yorum yapılan olaylar hiç kuşkusuz Türk kuvvetlerinin başarılı olduğu cephelerle ilgiliydi. Bundan dolayı Irak Cephesi’ndeki Kut’ül Amare kuşatması da basının en önemli gündemi olmuş ve 140 gün süren kuşatma sırasında birçok haber ve makale yayımlanmıştır.
20.06.2017
Mutlakiyet idaresini memleketimizde veren ne idi? Hür düşünmek, hür söylemek, hür yaşamak say’inden bizzat müstefid ve mütenaim olmak, mukâddesatını çiğnetmemek hâsılı bir kelime ile esir yaşamamak ihtiyacı idi.
20.06.2017
Rusya, 1853 yılından itibaren Kavalalı Mehmet Ali Paşa bunalımı sırasında takip ettiği zayıf bir Osmanlı Devleti üzerinde etki alanı kurma politikasını bırakarak, bu devleti yıkma politikası takip etmeye başladı. Bunu gerçekleştirebilmek için de kutsal yerler sorununu kullandı. Osmanlı Devleti, Hıristiyanlarca kutsal sayılan Kudüs ve çevresinde Katolik ve Ortodoks cemaatlerine çeşitli ayrıcalıklar tanımıştı.
21.06.2017
Temel, Kıbrıs’a yerleşmeye karar verir, göç ederken dedesinin mezar taşını da yanına alır. Komşuları sorarlar; “Mezarı niye götürüyorsun” diye. Temel, der ki ; “ Rumlar, siz sonradan geldiniz diye Kıbrıs’tan çıkarmaya kalkarsa, dedemin mezarını gösteririm.” Gerçekten de mezarlar bir ülkenin tapusudur. En önemli kültür miraslarındandır. Mezarlarda bir milletin kültürünü, tarihini, sanatını ve değerlerini bulabilirsiniz.
21.06.2017
Ufak Şeyleri Dert Etmeyin adlı kitabın ikinci bölümünde şöyle bir ifade var: “Bir şeyi mevcut durumundan daha iyi hale getirmeyi hedef almışsak, neredeyse kesinlikle baş edebileceğimiz bir mücadeleye girmiş oluruz” s.21
23.06.2017
Halide Edip Adıvar'ın bir açıdan kendi hayatını anlattığı Mor Salkımlı Ev adlı romanındaki tarih izlerini çıkarmaya çalıştık:
30.06.2017
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılma süreci, birbiriyle bağlantılı birçok olayın meydana gelmesiyle ilişkilidir. Bu olayları görmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasını anlamak mümkün değildir.
20.06.2017
... 21 ...

 


Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam14
Toplam Ziyaret1118256
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.548434.6868
Euro36.263736.4090
Saat